Gedik Filarmoni Orkestrası'nın ikinci konseri 17 Kasım'da Süreyya Operası'nda!

Milliyet Gazetesi

Gedik Filarmoni Orkestrası, Süreyya Operası Sahnesi’nde 17 Kasım akşamı gerçekleştireceği ikinci konserinde, programlarını bu kadar özel kılan unsurları yeniden bir araya getiriyor.

Selman Ada, Türkiye’nin en yetkin müzisyenlerinden. İki eserinin ilk seslendirilişi her zaman önemsenmesi gereken bir olay.

Avrupa’nın diğer ucundan Letonya’lı besteci Peteris Vasks, “Kuzeyli Mistikler” diye adlandırabileceğimiz ekolden. “Distant Lights” adını verdiği, olağanüstü bir meditasyon niteliğindeki keman konçertosunda solistimiz, genç kuşağın en parlak virtüozlarından, kariyerini dünyanın önemli orkestralarından Zürih Tonhalle’de devam ettiren Alican Süner.

Mozart’ın 1788 yazında birkaç hafta içinde bestelediği mucizevi son üç senfonisini sezon içinde yeniden düşünüp sunuyoruz. "Muhteşem Üçlü”nün ilki olan 39’uncu senfoni ve Fransız besteci Ibert'in son derece eğlenceli eseri, adı üstünde “Divertissement” programı tamamlıyor.

GEDİK FİLARMONİ ORKESTRASI KONSERİ - 17.11.2022 Perşembe

Cem Mansur, şef & Alican Süner, keman

J.Ibert Divertissement (1930)

P. Vasks "Distant Light" Keman ve Yaylı Çalgılar Orkestrası için Konçerto (1997)

Selman Ada

Suntqva “Nefes” op.97 Solo Keman, Yaylı Çalgılar Orkestrası ve Kudüm için ( İlk seslendiriliş) (2020) Horizons op. 110 Yaylı Çalgılar Orkestrası için ( İlk seslendiriliş) (2021

W.A.Mozart 39. Senfoni (1788)

Haberin linki

Alican Süner

Turkish classical violin soloist Alican Süner

https://www.alicansuner.com
Previous
Previous

Alican Süner İsviçre'de Harikalar Yaratıyor

Next
Next

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’ndan muhteşem konser